Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku
Tradycyjne smaki w butelce
Żurek staropolski
Zgodnie ze staropolskim przysłowiem „Gdy Wielka Środa następuje - Pani Matka żur gotuje". Żurek jako danie tradycyjne kuchni polskiej, cieszy się popytem
w czasie Wielkiego Postu i na co dzień.
Jest bogatym źródłem witamin, związków mineralnych i antyoksydantów, a obecność kwasu mlekowego korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit. Nasz żurek staropolski, to naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup.
Kiszony na mące żytniej z otrębami. Jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny, barwy kremowo - biało szarej z wyczuwalnym posmakiem użytych przypraw. Nasze produkty są naturalnie kiszone od lat niezmiennie, wg dawnej receptury, dzięki temu są smaczne i aromatyczne.
Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. szklana 0,5 l - Smak kuchni staropolskiej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem lub kiełbasą. | |||||||||||||||
Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C Składniki: woda, mąka żytnia z otrębami, sól, czosnek, przyprawy. |
|||||||||||||||
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
|