Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku
Tradycyjne smaki w butelce
Żurek śląski
Nazwa żur pochodzi od słowa sauer, co znaczy kwaśny, ukiszony, zakwaszony. Na naszych stołach spotykany od XIII wieku. Jego smak jest kwaśny, lekko czosnkowy, o właściwym zapachu i aromacie przypraw.
Należy wspomnieć o jego korzystnych właściwościach. Wpływa pozytywnie na równowagę kwasowo – zasadową w naszym organizmie. Jest bogatym źródłem witamin i probiotyków. Nasz żurek śląski , to tradycyjnie, naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup.
Kiszony na mące żytniej z otrębami według dawnej, sprawdzonej receptury, której tradycja sięga ponad 30 lat. Z kiełbasą czy też boczkiem podsmażonym na cebulce oraz z dodatkiem ziemniaków zapewnia smaczne danie. Wariacje jego podawania
i smakowania są duże...., smacznego.
Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. Pet 0,5 l - Smak kuchni staropolskiej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (ilość wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem lub kiełbasą. | |||||||||||||||
Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C Składniki: woda, mąka żytnia z otrębami, sól, czosnek, przyprawy |
|||||||||||||||
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
|