Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku
Tradycyjne smaki w butelce
BIO Barszcz Czerwony
Od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego na zakwasie.
Buraki oraz wszystkie inne składniki, z których wytwarzamy nasz produkt pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, a barszcz kisimy w dębowych beczkach według tradycyjnej receptury.
Produkt jest niepasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów ani regulatorów kwasowości. Buraki są niezwykle zdrowymi warzywami, a kiszenie podkręca dodatkowo ich walory.
Zakwas zawiera wiele cennych witamin: A, C oraz te z gruby B. Jest również bogaty w potas, magnez, żelazo, wapń, miedź i cynk. Zakwas zawiera również fitosterole, błonnik
i antocyjany.
Dodatkową zaletą zakwasu jest jego niska kaloryczność i dobra przyswajalność przez organizm.
Propozycji podania barszczu jest duża, począwszy od zabielanego barszczu tak jak to robiły Nasze Prababcie i Babcie
po kołduny, paszteciki, kulebiaki, uszka, krokiety a skończywszy na ziemniakach
z cebulką.
Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. szklana 0,5 l - BIO-Smak Kuchni Ekologicznej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem, uszkami lub krokietem. | |||||||||||||||
Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C Składniki: wyciąg z naturalnie kiszonych buraków BIO na zakwasie żytnim BIO, sól, czosnek, przyprawy |
|||||||||||||||
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
|