Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku

Tradycyjne smaki               w butelce

BIO Barszcz Czerwony

Od pokoleń stosujemy naturalną metodę kiszenia barszczu czerwonego na zakwasie. 

Buraki oraz wszystkie inne składniki, z których wytwarzamy nasz produkt pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, a barszcz kisimy w dębowych beczkach według tradycyjnej receptury. 

Produkt jest niepasteryzowany, nie zawiera żadnych konserwantów ani regulatorów kwasowości. Buraki są niezwykle zdrowymi warzywami, a kiszenie podkręca dodatkowo ich walory.

Zakwas zawiera wiele cennych witamin: A, C oraz te z gruby B. Jest również bogaty w potas, magnez, żelazo, wapń, miedź i cynk. Zakwas zawiera również fitosterole, błonnik

i antocyjany. 

Dodatkową zaletą zakwasu jest jego niska kaloryczność i dobra przyswajalność przez organizm.

Propozycji podania barszczu jest duża, począwszy od zabielanego barszczu tak jak to robiły Nasze Prababcie i Babcie 

po kołduny, paszteciki, kulebiaki, uszka, krokiety a skończywszy na ziemniakach

z cebulką. 

Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. szklana 0,5 l - BIO-Smak Kuchni Ekologicznej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem, uszkami lub krokietem.

Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C

Składniki: wyciąg z naturalnie kiszonych buraków BIO na zakwasie żytnim BIO, sól, czosnek, przyprawy

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

wartość energetyczna 50kJ / 12 kcal
tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 0,3 g
w tym cukry < 0,1 g
białko < 0,3 g
sól 1,85 g

       

Barszcz czerwony BIO, to wyciąg z naturalnie kiszonych buraków BIO na zakwasie żytnim BIO. Jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny

zobacz naszą ofertę