Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku
Tradycyjne smaki w butelce
BIO Żurek
Tradycja królowania żurku na stołach sięga XIII wieku i nadal cieszy się uznaniem. Podawany i smakowany na co dzień i od święta. Żurek bogaty jest w witaminy B1, B2, E, PP oraz w składniki mineralne: potas, wapń, cynk, miedź, mangan.
Posiada również naturalne wartości probiotyczne. Nasz żurek bio jest kiszony wyłącznie z produktów pochodzących z ekologicznej uprawy, posiadających certyfikaty ekologiczne. Na etykietach widnieje unijne logo zielonego liścia świadczące o produktach rolnictwa ekologicznego.
Wyroby spełniają wymogi dotyczące produkcji, przetwarzania, transportu i przechowywania. Żurek kisimy na zakwasie chlebowym z dodatkiem mąki żytniej z otrębami . Dzięki czemu jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny, barwy kremowo - biało szarej z wyczuwalnym posmakiem użytych przypraw.
Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. szklana 0,5 l - BIO-Smaki Kuchni Ekologicznej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (ilość wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem lub kiełbasą. | |||||||||||||||
Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C Składniki: woda, mąka żytnia BIO z otrębami, sól, czosnek, przyprawy |
|||||||||||||||
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
|