Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku

Tradycyjne smaki               w butelce

BIO Żurek

Tradycja  królowania żurku na stołach sięga XIII wieku i nadal cieszy się uznaniem. Podawany i smakowany na co dzień i od święta. Żurek bogaty jest w witaminy B1, B2, E, PP oraz  w składniki mineralne: potas, wapń, cynk, miedź,  mangan.

 

Posiada  również naturalne wartości probiotyczne. Nasz żurek bio jest kiszony wyłącznie  z produktów pochodzących z ekologicznej uprawy, posiadających certyfikaty ekologiczne. Na etykietach widnieje unijne logo zielonego liścia świadczące o produktach rolnictwa ekologicznego.

 

Wyroby spełniają wymogi dotyczące produkcji, przetwarzania, transportu i przechowywania. Żurek kisimy na zakwasie chlebowym  z dodatkiem mąki żytniej z otrębami . Dzięki czemu jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny, barwy kremowo - biało szarej z wyczuwalnym posmakiem użytych przypraw.

Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. szklana 0,5 l - BIO-Smaki Kuchni Ekologicznej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (ilość wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem lub kiełbasą.

Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C

Składniki: woda, mąka żytnia BIO z otrębami, sól, czosnek, przyprawy

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

wartość energetyczna 180kJ / 43 kcal
tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 8,8 g
w tym cukry < 0,1 g
białko 0,9 g
sól 1,3 g

       

Żurek, to naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup. Kiszony na mące żytniej BIO z otrębami. Jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny

zobacz naszą ofertę