Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku

Tradycyjne smaki              w butelce

Sok z kiszonych buraków

Sok z kiszonych buraków to źródło wielu cennych składników odżywczych. Zakwas z buraków zawiera witaminy A, C, K, E, foliany, składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, wapń, magnez, betanina
i antocyjany.

 

Trzeba jednak podkreślić, że swe lecznicze
i prozdrowotne właściwości kiszony sok z buraków zawdzięcza również bakteriom kwasu mlekowego. Ponadto sok z kiszonego buraka ma właściwości prozdrowotne dzięki kwaśnemu odczynowi pH. Zdecydowanie można traktować go jako naturalny suplement diety.

 

Sok z buraka to nie tylko popularny napój, ale także świetny składnik do wykorzystania w kuchni.

Naturalnie kiszony sok z buraka czerwonego – gotowy do spożycia, Można go wykorzystać do sporządzania zup. Pet 0,5 l – Smak kuchni staropolskiej.
Sposób przygotowania: Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.

Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C

Składniki: sok z naturalnie kiszonego buraka, sól, cukier, witamina C

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

wartość energetyczna 67 kJ / 16 kcal
tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 0,3 g
w tym cukry < 0,2 g
białko < 0,3 g
sól < 1 g