Wysoka Jakość i Gwarancja Smaku

Tradycyjne smaki               w butelce

Barszcz czerwony

Nasz barszcz czerwony, to wyciąg z naturalnie kiszonych buraków na zakwasie żytnim.

Jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny, barwy bordowo – biskupiej z wyczuwalnym posmakiem użytych przypraw.

Barszcz czerwony jest tradycyjną potrawą goszczącą na stołach w polskich domach. 

Bogaty w przeciwutleniacze, żelazo, probiotyki posiada liczne właściwości zdrowotne. 

Nasze Babcie leczyły nim anemię i cukrzycę.

Podawany z ziemniakami, uszkami, krokietem, wzbogacony chrzanem lub wywarem grzybowym tworzy niepowtarzalny smak

i aromat.

Poezja smaku ...

Naturalnie kiszony zakwas do sporządzania zup but. Pet 0,5 l - Smak kuchni staropolskiej
Sposób przygotowania: zawartość wlać (wg upodobań smakowych) do wywaru mięsno-jarzynowego i zagotować. Podawać z ziemniakami, jajkiem, uszkami lub krokietem.

Przechowywać w temperaturze: +2C do +14C

Składniki: wyciąg z naturalnie kiszonych buraków na zakwasie żytnim, sól, czosnek, przyprawy

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

wartość energetyczna 50kJ / 12 kcal
tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 0,3 g
w tym cukry < 0,1 g
białko < 0,3 g
sól 1,85 g

       

Barszcz czerwony, to wyciąg z naturalnie kiszonych buraków na zakwasie żytnim. Jest odpowiednio ukwaszony, aromatyczny

zobacz naszą ofertę